måndag 11 juni 2012

Märta 15 månader


Som ni kanske har märt i tidigare inlägg så har Märta har börjat klättra. På allt, stolar, soffor och lådor. Men tack och lov har hon lärt sig att krypa ned också. Hon backar nedför trappor väldigt duktigt. Ibland backar hon nedför saker där det absolut inte behövs, som strandkanten på Skogshyddan där hon började backa 2 m innan vattnet som knappt hade en kant. Det är väldigt mycket jagande just nu. En hade hon en riktig busdag. Hon var så glad och bara sprang omkring och rev ned saker för stackars Anders. Hon drog ned en kruka i köket, slängde i grejer i toastolen, drog ned alla skor i hallen och slängde Anders mobil i soporna innan Anders hann blinka. 

Hon har troligtvis fått 18 tänder nu. Svårt att räkna då hon inte vill öppna munnen så länge. Hon kan säga några ord som lutt=slut, taa=tack, hääj=hej, dä=där. Hon förstår desto mer. Hon vet vart köket är och att man äter där. Hon vet vad olika plagg är. När vi handlade så gav jag henne olika varor som hon lade i den lilla kundvagnen. Hon brukar oxå få hjälpa till att ta VISA kortet ur terminalen. Hon har även lärt sig att öppna dörrar.


Håret har blivit riktigt lockigt, inte bara när det är blött. Det har vuxit sig långt och hon ser ut som en riktig trollunge. Hon har börjat följa med i rörelserna på imse vimse spindel. Så nu kan hon två rörelsesånger. Hon leker gärna med bollar, sin hopphäst och vagnar. Nalle Puh är fortfarande favoriten och det som helst vill titta på.

Hon har börjat bli lite blyg i större folkgrupper och vill helst gömma sig i våra ben eller sitta i famnen. Om det är många barn på öppna förskolan så går hon till andra rum eller sitter still tills de flesta har gått hem.






2 kommentarer:

Björken sa...

Skrattar mig igenom hela inlägget...
Det är verkligen en intensiv tid, den ni är i nu men ack så charmig, iaf på åskådarplats
Kram Catrine

Sara H sa...

Hejhej! Underbara Märta då!

Har inte ditt nummer kvar och hittar det inte på nätet... Kan du messa mig så jag får det? Tacktack!