tisdag 5 november 2013

Hela förvandlingen av vårt förra lilla hus

Det här är sista gången som jag kommer att blogga om vårt förra lilla hus. Vi har verkligen lämnat det huset nu och det känns ganska avlägset att vi har bott och renoverat det lilla stället. Men jag ville bara ge en sammanfattning av vad gjorde när vi bodde där i 4,5 år. Såhär såg det ut när vi tog över huset men jag kan fortfarande se det där charmiga som vi föll för. Ha i tanken att vi tog bilder i vintermiljö och de i sommarmiljö.. 

Uppfarten
 Vi fick tyvärr ta bort den fina stenen på uppfarten då man inte fick plats att gå ur bilen utan att trampa i landet. Sju träd tog vi ned och hade ändå sex stycken kvar. Vi har byggt staket, dränerat, målat om, bytt tak, renoverat skorstenen och bytt fönster samt ytterdörr.
 Baksidan
På baksidan byggde vi en altan och fick sätta in en altandörr.

Hallen

I hallen la vi klinkers, täppte igen hålet bredvid dörren som var stoppat med handdukar, målade vitt och satte dit pärlspont.
 Köket
 Köket totalrenoverade vi för att slippa att det blev kallare och kallare när man gick mot fönstret eller känna en kall vindpust när man öppnade en låda. Placeringen av spisen var inte ultimat då man slog i ugnsluckan i dörrposten varje gång man öppnade. Vi satte igen dörren som gick direkt in i sovrummet och moderniserade allt. Det djupa skåpet med mangeln i fick bli en platsbyggd hylla.
 Sovrummet fanns det egentligen ingen bild som visade något men det blev såhär. Vi tog bort dom plastbyggda garderoberna som man knappt fick plats med något i och gjorde en garderobsvägg.

 Märtas rum
 Här gjorde vi i princip bara ytrenovering.
 Vardagsrummet
 Här och i de andra sovrummen samt hallen vitoljade vi golven, målade tak, målade element, drog om elen samt tapetserade. Spisen målade vi vit.
Toaletten
 Här renoverade vi totalt, tog bort sittbadkaret, satte in duch, byggde kommod, la värmegolv och gjorde kaklade.
  Källaren
 
 Här la vi klinkers, gjorde en liten verkstad, en stor tvättstuga och fräschade upp väggar.
 Det va hela förvandlingen.. typ.

1 kommentar:

Björken sa...

Så himla fint! Vilket jobb ni har lagt ner, svårt att tro att det är samma hus.