fredag 9 september 2011

Märta 6 månader

1 september blev Märta 6 månader. Jag fotade henne den dagen som vanligt. Men hon var inte riktigt på humör den dagen så det blev som det blev. Jag brukar ju försöka att ha en närbild oxå men det blev det aldrig. Gjorde iaf ett försök att visa hennes tänder. Vi har fått införskaffa en tandborste åt henne. Känns väldigt märkligt.

Under den senaste månaden så ha två tänder kommit upp. Hon har lärt sig sitta och klarar det nu utan stöd. Visst kan hon ramla men det är inte alls säkert att hon ramlar alls. Hon gillar att gunga fram och tillbaka med överkroppen och gör det speciellt när hon hör musik. Babysången på öppna förskolan är något för henne och hon är med och tittar och pratar väldigt intresserat. Hon vill undersöka allt hon kommer åt och blicken söker ständigt efter något nytt att ta tag i.

Hon är väldigt social och vill helst inte sova när vi är bland folk. Att söva henne i vagnen är nästan omöjligt. Dessutom så vill hon helst inte va själv i ett rum några längre stund. Någon längre stund brukar för det mesta vara ungefär 20-30 sekunder. Knappt så att man hinner med ett toabesök alltså.

Märta äter allt vi ger henne i princip. Älskar gröt som de flesta barn men även fruktpureer av olika slag och matpuré. Hon äter bara ersättning till frukost och kvällsmat.

5 dagar
1 vecka
1 månad
2 månader
3 månader
4 månader
5 månader
6 månader

Inga kommentarer: