måndag 10 oktober 2011

Stockholm

I helgen som gick hade vi familjetid i Stockholm. I fredags så kom Anders, Märta, mamma och jag upp tidigare än de andra så vi åkte hem till syster Christina och hennes sambo Emil. Även hans familj hade planerat att åka upp och hälsa på så vi blev några stycken. Sedan åkte vi in till Stockholm city för att checka in på Scandic. Vi bodde precis vi Sergels torg så det var riktigt centralt och härligt. De hade ställt in en spjälsäng till Märta med elefanter på påslakanet. Väldigt sött.
Det var verkligen höst i Stockholm och väldigt kallt. Vi fick klä på Märta så mycket det gick. Men ändå så blev den lilla näsan alldeles röd i blåsten. Vi shoppade en stund och sen åt vi lunch på ett mysigt orangerie vid kajen. De hade en enda röra med grejer överallt. Men det var såå snyggt och mysigt. Jag antar att de hade ett antikvariat innan de öppnade caféet. Skulle kunna ta med massor av grejer hem därifrån.
Efter det begav vi oss till gamla stan för en guidning om mord och död i Stockholms historia. Vi har nu fått lära oss var bödeln bodde och att det gick åt många bödlar förr i tiden då många av bödlarna blev dödade i tjänsten. Tydligen gillade inte folket när bödeln missade halsen på den dödsdömde för många ggr i rad (3-4 var okej) vilket är lite svårt när man är stupfull. Så för att vara säker på att bödeln skulle vara nykter så kunde man betala extra för detta. Fantastiskt eller hur! Det var superkallt och började blåsa rejält. Sista biten av turen frös vi så det var svår att koncentrera sig helt. Märta var på gott humör och tog ögonkontakt med alla runtomkring och släppte inte förrän de tittade på henne. Då log och skrattade hon med hela ansiktet. Charmtroll! På tal om det så charmade hon en kvinna på IKEA. Hon hade tagit ett bord medan mannen köpte mat. Men hon glömde visst bort att titta efter mannen för hon fastnade med att titta på Märta. Mannen hittade efter en stund irrande fram till henne ändå.
På kvällen åt vi tapas med både Emils familj och hela våran. Märta somnade ganska snart och fick ligga i vagnen med öronskydd för musiken höjdes lite hela kvällen. När vi skulle gå och tog upp henne för att klä på henne åkte öronskydden av. Märta ryckte till och kollade sig förvirrat omkring. Hon förstod inte hur musiken kunde bli så hög så fort. De andra gick vidare men Anders, Märta och jag gick tillbaka till hotellet. Söndagen spenderades till lite mer shopping och hemresa. Det tog ganska lång tid att ta sig hem för vi fick stanna flera ggr för att äta, tanka, sträcka på benen och byta blöja.

Det var väldigt kul att komma iväg och träffa hela familjen. Det var ett tag sen jag träffade två av mina systrar. Det gick oxå väldigt bra med Märta och jag förvånas ständigt över att man faktiskt kan göra i princip allt man gjorde innan man fick barn. Man får kanske räkna med att saker tar lite längre tid bara.

Inga kommentarer: