tisdag 25 juni 2013

Edith 2 månader



Ja, vid det här laget har hon ju varit två månader ett tag men det har inte funnits tid att blogga. Men jag tog bilderna när hon var två månader exakt (eller iaf samma dag) så jag skriver som om det var den 10/6.

Nu har Edith storlek 56 men har börjat smyga upp till 62. Hon växer som hon ska och ligger två kurvor över på vikten och längden. Edith är världens goaste bebis som serverar härliga leenden mot oss. Hon lyfter ena kinden mot ögat och hennes smilgrop blir rejält djup. Hon har också börjat prata tillbaka med oss lite och säger "goo" eller gör små tjut. Hon vill helst sitta upp och gillar babysittern och kan sitta där lite längre stunder. Hon är väldigt stark i nacken och lyfter huvudet även om hon är sittandes och man försöker få henne att luta sig bakåt. När hon skriker så spänner hon ut hela kroppen så att hon kan stå upp några sekunder i taget. Babygymmet däremot är inte alls intressant. 

Hon har börjat äta 120 ml ersättning nu även om det inte är jätteofta hon äter upp hela flaskan. Hennes sömn är nu också helt fantastisk, hon sover till 05 och sen somnar hon om två timmar eller tre. Edith somnar helst i vår famn förutom på kvällen då hon kan ligga själv i sin säng och somna. Gillar att vaggas med med tungt gung när hon är ledsen, hungrig eller trött. Brukar ofta burra ned sig i vårt armveck med huvudet. Hon brukar ofta somna när vi lämnar Märta på förskolan och sover en kort stund. Men framförallt så brukar hon somna in ordentligt när jag hämtar Märta och så sover de båda i 1-2 h. Därefter så är sömnen ganska rutinlös. På kvällarna vill hon helst sova i vår famn och kan vara lite kinkig och småäta och somna om vartannat.

Edith har börjat få mer hår på huvudet men det syns inte alltid för det mesta håret är blont. Hennes ögon har blivit väldigt blå och är så fina att man drunknar i dom. 

Efter några veckors betänketid så valde vi även hennes andranamn så nu heter hon Edith Inger Margit. Inger är som en låtsasfarmor till Anders som tillhör familjen och Margit är min farmor. Edith är min farmors 21:a barnbarns barn men är det första som fått hennes namn.

Edith 1 månad

Edith 2 månader

Inga kommentarer: