måndag 19 augusti 2013

Anderslöv

Jag har ju varit förfärligt dålig på att uppdatera här i sommar så nu kommer det under några dagar bli semesterbilder tills ni kräks:) Utan inbördes ordning.

En vecka var vi i Anderslöv med Spjuths och Ekfjordens. Det var superhärligt och jag förstår nu varför man vill bo i kollektiv. Det var 6 vuxna och 7 barn. Saker hände liksom av sig självt hela tiden. När maten skulle lagas så började någon laga den och någon annan dukade fram. Sedan fick någon av matlagarna gå och fixa med något barn och då kom en annan vuxen och tog vid. Så även om både jag och Anders för en stund behövde se till våra barn så plockades frukosten bort och vi kunde fortsätta när någon annan behövde avvika. Barnen lekte jättebra på egen hand. Vi behövde bara titta till dom och kanske lösa lite konflikter ibland. När vi hade kommit hem igen och frågade Märta vad hon ville under dagen så svarade hon "åka till Anderslöv och leka med mina kompisar".

Första dagen handlade hälften av de vuxna och vi andra gick längs strandpromenaden i Trelleborg. Vi stannade till vid en liten stenstrand och kastade sten. Här köar de för att kasta i sina stenad.
 Det här var en riktigt varm dag så på kvällen tog vi fram en plaskdamm och barnen lekte tills vattnet nästan var slut.
 Huset låg på landet och hade fantastisk utsikt över fälten.
 Så var första dagen över. Trötta barn slocknade i sina sängar och vi vuxna fick lite egen tid att planera morgondagen.

Inga kommentarer: