tisdag 15 oktober 2013

Edith 6 månader



Edith börjar nu växa ur storlek 68 även om 74 fortfarande känns väl stort. Hon har varit ganska gnällig det senaste, tagit lång tid att söva, sovit korta stunder, börjat skrika och tjuta och knappt kunna sitta själv alls. Som vi misstänkte var det tänder på g och på halvårsdagen bröt en nedertand igenom och dagen efter tanden bredvid. 

Sömnen har varit sådär den senaste månaden, några nätter vaknade hon flera ggr per natt och så fick man stoppa in nappen. Nu sover hon till ca 4 sen vaknar hon och jollrar och då brukar jag ge henne en flaska. Förhoppningsvis så somnar hon om direkt men oftast sover hon bara lätt och om man lägger ifrån sig henne vaknar hon. Vanligtvis så lägger jag henne bredvid mig och så sparkar hon och rör sig och jag stoppar in nappen stup i ett i ca 15-30 min innan hon börjar somna och bara sprakar omkring lite ibland. Vid 6 så brukar hon dock vakna helt och får följa med Anders upp. Sen somnar hon ingen efter 8. Hon brukar även sova en stund vid lunch. Sovstunderna är just nu ca 30 min. Ibland sover hon på eftermiddagen och så brukar hon var jättetrött mellan 17-19 innan hon somnar för natten efter 19. 

Hon äter numer gröt till frukost och en flaska på fm. Hon börjar vara ganska ointresserad av flaskan och har svårt att koncentrera sig om nåt händer runtomkring, vill gärna sitta upp och slutar äta efter ca 140 ml. Vid lunch får hon en halv burk och tycker det är jättekul med vattenflaskan. Ibland äter hon nån frukt. På em en flaska och gröt till kvällsmat.

Hon har väldigt långa armar och sträcker sig efter allt. Det är omöjligt att ha henne i knät då hon lutar sig framåt för att nå något, pressar upp rumpan och lutar sig bakåt så att hon nästan hasar ut famnen och allmänt gungar fram och tillbaka. Hon vill titta och smaka på allt. Sitter ofta i badbaljan (utan vatten) med leksaker. Mobilen är sjukt intressant och använder både armar och ben för att få tag på den. Gåstolen har blivit rolig och nu kan hon röra sig lite i rummet men inte dit hon själv vill utan bara som det råkar bli. Kan sitta själv nu men rycker till ibland och ramlar så man vågar inte sätta henne på golvet själv. Hon tycker att tittut är kul nu och att bli kastad i luften. Gillar inte att bli påklädd overallen och fastspänd i babyskyddet då skriker hon argt. Edith har kommit på att hon kan tjuta och skrika riktigt högt. Vi får hålla för öronen och Märta säger ibland att hon vill ha sina hörselkåpor. I övrigt ät hon go och glad och älskar att kolla in sin syster och allt hon hittar på.

1 kommentar:

Elin S sa...

Va är det med barn nummer 2 och dagssömn egentligen? Sam sover också bara korta pass på dagen och är supertrött mellan 17-19. Han vaknar även han och jollrar på natten. Charlie sov jättemycket på dagarna i samma ålder...jag fattar ingenting =)

Märkligt att det kan bli så olika!