fredag 12 augusti 2011

Märta 5 månader

För snart 2 veckor sedan blev Märta 5 månader så det är hög tid för månadsbilder. Märta

Märta vägde 8500 g och var 69 cm lång vid senaste kontrollen. Hon har storlek 68 i kläder men börjar använda sina 74. Det börjar titta upp två små tänder i underkäken vilket vi försöker kolla på varje dag. Det är inte så lätt att se tänderna för när man viker ned underläppen så räcker hon ut tungan och tänderna skyms.

Hon har fått påfyllning av vaccinationen. När hon fick första sprutan så tittade hon bara men vi andra så skrek hon i högan sky. Som tur är, för sina föräldrars blödiga hjärtan, tystnade hon snabbt.

Märta sitter nu nästan helt utan stöd. Hon har svårast att klara sidled men fram och tillbaka kan hon reglera ganska bra själv. En dag kom hon på att det är roligt att gunga fram och tillbaka med överkroppen så nu gör hon det konstant. Hon vänder sig från rygg till mage titt som tätt men jag tror inte att det är så medvetet utan det händer nog bara. Märta äter allt hon får och när hon får det. En hel banan är inget konstigt att få i sig vilket jag tycker är ganska mycket för en så liten mage. Själv blir jag ju rätt mätt av en banan.

Hon sover hela nätterna men brukar framåt 6-tiden sparka med benen så att sängen skallrar. Då brukar hon, efter att jag stoppat i nappen några ggr och lagt över henne täcket, få sova en stund bredvid oss. Men då sover inte jag. Vid sju-åtta tar Anders upp henne och matar henne. Under dagen är det rutinlöst men hon sover bäst och längst hos någon.

Musik är populärt och ofta det bästa sättet att få henne lugn, i t ex bilen. Det blir sång och igår så började jag och Anders sjunga exakt samtidigt för att lugna henne. Även stereon i bilen funkar bra.

5 dagar

1 vecka

1 månad

2 månader

3 månader

4 månader

5 månader

I övrigt så är hon bara världens goaste tjej och hon förgyller vårt liv varje dag. Det går inte en dag utan att vi fylls utav tacksamhet och kärlek till henne. Så härligt!

1 kommentar:

Emsters Alster sa...

Igen underbara bilder, så söt hon är!