onsdag 9 januari 2013

Julen i vårt hus

Julen iår var lagom stillsam. Vi hade inte så mkt inbokat men hade fullt upp ändå. Julafton började hos mina föräldrar på förmiddagen och på eftermiddagen var hos Anders familj. Det var full rulle med massor av barn, vuxna och gamla. Det blev så mkt paket att Märta fick sitta kvar i soffan tills allt var över för hon kom inte därifrån efter en stund. Det var folk och paket högt och lågt och en riktigt go stämning.

Innan tomten kom fördrev barnen tiden med att kolla på paddan och Märta kunde oxå vara med på sina storkusiner och hade jättemysigt.

När Märta hade öppnat sitt första paket så gick hon fram till tomten för att visa vad hon hade fått och liksom tacka för paketet. Hon förstod nog inte riktigt vad det här med julklappar gick ut på. Hon öppnade ett paket tittade på den saken en stund och sedan var hon klar. Vi fick visa henne att hon hade fått fler paket och då tittade hon på det men förstod fortfarande inte att det fanns mer att hämta.

Dagen efter blev det paketöppning hos min familj och min pappa var tomte! Jag har inget minne av att han har varit tomte någonsin, isf var det längesen. Märta var inte alls rädd för tomten utan tog tomten i handen och gick in i vardagsrummet och ville visa plastdjuren.

Dagen efter lekte Märta med sina julklappar. Vi hade köpt ett duplozoo på tradera, för nästan halva priset av vad ett nytt kostar. Så smidigt för det är ju bara att köra duplot i diskmaskinen så är det hur fint och fräscht som helst. Hon fick även en badrock eftersom hon älskar att sitta och mysa i handduk efter att hon duschat men den trillar ju av så lätt och hon kan inte använda armarna. Badrocken blev en succé. Stickade sockar fick hon av Anders mormor Runa. Fina turkosa. I övrigt så fick hon plastdjur, en pippiväska, bilar, mer duplo, lite pysselgrejer och en ritbräda mm.
Det är så svårt att fota vår lilla tjej nuförtiden. Hon rör sig så fort, vägrar att titta in i kameran eller att stanna framför den. Hon springer omkring och kameran har ingen chans att hinna fokusera. Det är synd för vi har nästan inga kort på henne från hösten. Måste försöka bli bättre på att fota henne ändå.
När kvällen kom på julafton var Märta så trött att hon hoppade ur soffan och sprang mot sin säng när jag frågade om hon ville lägga sig. Hon är rätt lik sin far:)

Inga kommentarer: