måndag 19 augusti 2013

Edith 3 månader

Ja, över en månad försent kommer det här inlägget men bättre sent än aldrig.



Edith har nu storlek 62 men börjar kunna ha 68. Hon väger 6810g och är 62 sm lång. Edith är så lättskött nuförtiden. Hon sover mellan 21.30 och 06 eller 07. Ibland längre. Vaknar hon tidigt så somnar hon om tills vi går upp vid 8-tiden. På dagen sover hon oftast en lite längre sömnstund. På dagarna klarar hon sig ofta själv i sin babysitter ganska länge. På kvällarna däremot så vill hon helst ligga intill och somnar en stund i famnen. Om man lägger ifrån sig henne då så vaknar hon direkt. Hon äter små skvättar med mat och vid 21.30 somnar hon för natten. Då brukar man inte behöva vagga henne till sömns utan då kan hon bara somna i knät. 

Edith gillar att sitta i babysittern men ska promt lyfta på huvudet även om hon är bakåtlutad. Nu börjar även gymmet bli intressant och hon försöker ta tag i grejerna och lyckas faktiskt med det. Händerna för hon in i sin mun och suger på. Man kan se små ansatser till att ta grejer och försöka föra in dem i munnen. Hon sparkar och sprattlar mkt. Att sitta upp är det bästa och hon är såå stabil. Hon håller huvudet helt själv och kan sitta några sekunder utan att man håller henne så mkt. Sedan faller hon handlöst åt något håll.

Hon är en sån goding som ler och skrattar mot en och jollrar tillbaka. Aoo och Goo säger hon ofta, pyser ut luft mellan läpparna och gör små tjut. Man märker att hon söker kontakt och kan länge ligga och prata med en. När hon ler kommer hennes djupa skrattgrop fram på höger sida. Hon har börjat skratta lite nu. När man pussar henne på halsen eller i armhålan så kommer ett litet skratt. Så mysigt. Hon tycker också om när man sjunger speciellt ”i medelhavet”. Hon har legat och smackat en hel del, då suger hon på sin läpp eller tunga och får till riktiga smackljud.

Edith har så goa veck på benen, de är helt fantastiska. Även armarna har fina veck. Halsvecken är så djupa att vi får smörja med inityol för att hon blir röd. Det går ju knappt att lufta dom heller för man måste verkligen lyfta på skinnet för att komma åt. Hennes ljusa hår har växt och är nu nån cm på huvudet och står rakt upp när hon är nybadad, alldeldes fjunigt och mjukt.

1 månad
 2 månader
 3 månader

Inga kommentarer: