tisdag 20 augusti 2013

Edith 4 månader



Edith har fortfarande storlek 62 men vissa kläder i 68 tar vi på henne även om de är lite stora. Hon är fortfarande en bebis som är lugn som en filbunke. Märta är väldigt rolig och hon skrattar ofta åt henne. Hon skrattar även åt oss när vi fånar oss och säger bu. Hon ler även mkt mot oss. Att bli kittlad eller pussad i armhålorna eller på magen är skoj. Leksaker har blivit riktigt intressanta och hon leker gärna med sina eldflugor eller färgglada ringar. Babysittern är fortfarande storfavoriten och vi tar ofta med den om vi ska nånstans men även bumbon och babygymmet går bra kortare stunder.  Hon för medveten grejer till munnen nu. Hon har fått starka nypor och kan ta tag i håret om man inte är vaksam. Hon luggade Märta en dag och hon blev superledsen och skällde på edith. ”man får inte göra så” sa hon bestämt. 

Hon har blivit en mamma och pappa gris. Om nån annan håller henne och vi går därifrån så blir hon riktigt rädd och börjar gallskrika. Hon verkar helt vettskrämd och det enda som hjälper är att vi tar henne. Hon bara liksom ökar skriket annars. På bvc sa Jessika att den fasen oftast kommer vid ca 8 mån men det är inte ovanligt att den kommer tidigare. 

Edith har blivit väldigt stadig. Hon kan inte sitta själv för då faller hon åt alla håll. Bålen behöver tränas upp och balansen men annars sitter hon själv med huvudet och dippar inte alls längre. Hon sitter med vid matbordet i sin bumbo på en vanlig stol. Hårdliften till syskonvagnen har vi tagit bort eftersom hon helst sitter upp, om hon inte sover förstås. 

Sömnen är rätt rutinlös fortfarande men man kan se några mönster. Hon somnar vid 9 på kvällen och sover till  6. Sen äter hon och somnar om till 8. Sedan blir hon trött igen vi 10 –tiden och sover kanske 30 min. Vid lunch kan hon bli trött igen och sova en stund, som längst en timma. På em somnar hon kortare stunder, ibland bara 15 min i taget. 

Hon äter ersättning endast 150 ml åt gången. Men vi har börjat ge henne lite smakisar. Jessika sa att man nu ska passa på att stoppa in fingret med det man äter för stunden och låta henne vänja sig vid olika smaker. Så hon har fått lite gröt, gurka, potatis osv. Hon vet inte alls vad hon ska göra med det utan ser äcklad ut. En del mat kommer ut och en del sväljs ned efter ett tag.

1 månad
 2 månader
 3 månader
 4 månader

Inga kommentarer: