lördag 30 mars 2013

Påskutflykt

Igår gjorde stora delar av min familj en påskutflykt. Mamma, pappa, jag, Anders, Märta, Christina och Emil var med. Vi åkte iväg utåt sjön till isen. De andra provade lite skridskoåkning men jag vågade mig inte på det. Inte heller Anders som inte hade några skridskor med sig.

Vi satte oss på ett liggunderlag och försökte hålla värmen med filtar. Det gick sådär. Trots värmande sol så blåste riktigt kallt. Vi bestämde oss för att försöka hitta lä.
Det resulterade i en liten promenad över den helt blanka isen. Som högravid var det rätt skönt att ha en vagn att hålla i för det var verkligen hur halt som helst. Isen var kanonfin, rejält tjock och sådär riktigt spelgelblank. Anders fick hjälpa Märta över som inte alls kunde gå på egen hand på grund av halkan. Istället fick hon åka på hälarna och rumpan. Superskoj.

Sedan hittade vi en riktigt härlig plats där vi kunde fika och njuta av solen. Märta gick omkring på bergen och tyckte det var så spännande och roligt. Nu ser vi verkligen fram emot sommaren när vi ska va ute på sjön mkt. 
Sen bar det iväg hem igen. Anders satte Märta på en filt. Det blåste så mkt att filten blev som ett segel och Märta åkte nästan av sig självt. En riktig mysig utflykt som återigen gör att man undrar varför man inte gör sånt här oftare..

Inga kommentarer: