onsdag 1 maj 2013

Lasses grotta

I söndags gjorde vi en utflykt med Anders bröder och deras familjer. Märta tycker att det är så roligt att leka med sina stora kusiner. De tar hand om henne så bra och hon leker med var och en av dem. När hon ska lägga sig så kramar hon alla sina släktingar, tom sin äldre killkusin som är inte är så mkt av en kramare..

För några veckor sedan var jag här med mina kompisar från SVF men då låg det snö överallt. Vi grillade korv den gången, det gjorde vi nu med.
 Märta lekte med vattenpumpen.
 Efter en stund skulle hon dricka ur den och då slog hon i munnen ur kranen. Hon grät en liten stund men slutade rätt snabbt. Efter kanske 1-h kom Anders bror och frågade om Märta hade slagit ut en flis ur tanden. Nä, hon har bara en stor glugg mellan tänderna sa Anders. Men så kollade vi lite närmre och det hade mkt riktigt gått en flis ut ena framtanden.
 Här är kusin Matilda.
 Sen tog vi oss en titt på Lasses grotta. Här bodde det alltså en man och hans fru så sent som i början av 1900-talet. Det är bara en stenfasad åt ena hållet och ett jordgolv inuti. Rätt spartanskt kan man säga.
 Kusin Paulina hjälpte Märta upp för branten och in i Lasses hus.
 Märta plockade en blomma, utan stjälk såklart som alla barn gör.

 Edith var såklart med och sov sig igenom hela upplevelsen.
En härlig utflykt helt enkelt och som vanligt så sa vi till varandra "varför gör man inte sånt här oftare?".

Inga kommentarer: