måndag 27 oktober 2008

Lite renoveringsbilder

Hejsan!
Här kommer lite renoveringsbilder. Det här är sovrummet när vi precis kom i i huset. Det är från höger, dörr från vardagsrummet. Sen är det en garderobsdörr, sen en dörr till köket och i den en till garderobsdörr. Fina trägolv men dock ganska furugula och slitna.

Några dagar senare såg det ut såhär. Alla garderober borta. Dörren ska sättas igen så vi får ett bättre kök och sovrum. Det blev hur mkt träplankor som helst av detta lilla utrymme. Nu har vi ved superlänge (ska bara ta dit sotarn oxå och se om det är ok att elda). Här ska vi allså ha en radda med garderober från IKEA. Kablarna som hänger är el som ska göras om och flyttas lite.
I helgen har vi slipat golven i alla rum utom köket. Det blir såå fint! Plötsligt så gör något fint i huset, inte bara river. Vilken inspiration och moivation det var att se hur fina golven blev. Nu ska de lutas, oljas med vitt pigment och såpas med vitt.
Här är en närbild på det fina golvet.
När man slipar golv blir det damm överallt!! Trots att maskinen fångar upp det mesta. Här ser ni ett tunt lager damm på golvet i vardagsrummet och på äpplet. På tal om äpplen så har vi hur mkt som helst. Just nu är två av träden fulla med äpplen. Jag och mamma fyllde 3 bananlådor som vi ska ha i källaren och ta av när det behövs. Så om nån vill ha så är det bara att komma och plocka! Goda är dom!
Det va allt för nu. Vi har självklart gjort lite annat i huset och oxå. Till exempel så har jag, min syster och lite annat folk rivit tapeter så det stått härliga till. Men ganska bra gjort för en vecka va!? Lägg då till alla härliga människor som har kommit och tittat på huset vilket "tar lite tid". Missförstå mig rätt, vi älskar att få visa hustet men lite arbetstid går gladeligen bort. Dessbättre har vi många underbara människor runtomkring oss som gärna hjälper till! Tack hörrni!
Ha en härlig dag!


Inga kommentarer: